تحقیق در مورد ) نوشابه گازدار ( راه ورود بيماريها به سفره خانواده

تحقیق در مورد ) نوشابه گازدار ( راه ورود بيماريها به سفره خانواده
(, ), ) نوشابه گازدار ( راه ورود بيماريها به سفره خانواده, به, بيماريها, تحقیق, تحقیق در مورد ) نوشابه گازدار ( راه ورود بيماريها به سفره خانواده, خانواده, دانلود تحقیق در مورد ) نوشابه گازدار ( راه ورود بيماريها به سفره خانواده, راه, سفره, گازدار, نوشابه, ورود

رفتن به سایت اصلی

تحقیق در مورد ) نوشابه گازدار ( راه ورود بيماريها به سفره خانواده
لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : ووردنوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )تعداد صفحه : 3 صفحه
 قسمتی از متن word (..doc) :  
‏ ) ‏نوشابه ‏گازدار ( ‏راه ‏ورود ‏بيماريها ‏به ‏سفره ‏خانواده‏متاسفانه مصرف فراوان نوشابه هاي گازدار مدت هاست آسيب هاي فراواني به سلامت جسمي مردم وارد كرده به نحوي كه به دليل نابودي كلسيم موجود در بدن بخاطر مصرف نوشابه هاي گاز دار و عدم مصرف لبنيات خصوصا شير و دوغ هم اكنون در ايران بيش از 5 ميليون نفر مبتلا به بيماري مرگبار اما خاموش پوكي استخوان هستند و از هر 100 زن ايراني بالاي 50 سال 70 نفرشان دچار عارضه پوكي استخوان هستند كه همه ساله بايد ميلياردها تومان پول براي درمان اين افراد خصوصا خريد داروهاي خارجي هزينه كرد و علاوه بر آن افزايش بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت بخشي ريشه در همين بد غذايي دارد و به موازات آن هم نوشابه هاي گاز دار كماكان در سطح كشور و حتي از رسانه ملي ‏تبليغ مي شود. هم اكنون بر اساس آمارهاي موجود و رسمي كشور مصرف نوشابه هاي گازدار در ايران بالاترين ميزان مصرف در سطح جهان است يعني اگر ميانگين مصرف نوشابه هاي گاز دار در دنيا براي هر فرد 10 ليتر باشد در كشور ما چهار برابر اين مقدار و بيش از 40 ليتر براي هر فرد است . ممكن است بعضي افراد مدعي شوند اين آمار آمار درستي نيست و حداقل عده اي نوشابه گاز دار مصرف نمي كنند اما جالب است بدانيم در كشور افراد و خانواده هايي داريم كه نوشابه خور حرفه اي (!) هستند و هر فرد روزانه حداقل 12 بطري نوشابه گازدار مصرف مي كنند و قادر به بلع غذاي معمولي بدون استفاده از نوشابه هم نيستند. ‏ ‏ ‏هر چه هست اكنون اين مواد نوشيدني ناسالم كه در وعده غذايي ظهر و شام و ميان وعده بسياري از مردم قرار دارد و حتي جزو زيبايي هاي سفره ايراني هم شده جز سمي مهلك چيز ديگري نيست زيرا با داشتن تركيبي از مواد قندي و رنگ تنها باعث چاقي و به موازات آن بروز بيماريهاي مرتبط با چاقي و افت كلسيم و پوكي استخوان مي شود. كافي است بدانيم ميزان قند خالص موجود در يك ليوان نوشابه گاز دار 280 تا 300 ميلي گرم است كه حدود 150 كالري براي بدن مي سازد در حاليكه يك ليوان دوغ علاوه بر ويژگي هاي شير و ماست و املاح مورد نياز بدن چاق كننده نيست باعث افزايش قندو اسيداوريك بدن هم نمي شود. به مضرات مصرف نوشابه هاي گازدار اقدامات موثري را براي حذف اين نوشيدني مضر آغاز كرد. نوشابه بر سطح يادگيري دانش آموزان اثر منفي مي گذارد و باعث كاهش يادگيري درس مي شود كه متاسفانه كند ذهني امروزه يكي از اعتراض هاي عمده والدين در باره دانش آموزان هم هست . » آقاي ‏دكتر‏ صادق وهابي ‏اظهار مي‏‌‏دارد:‏ اوليا بايد توجه داشته باشند هر قدر مواد غذايي و نوشيدني فسفردارو كليسم دار به دانش آموزان بدهند اين مواد باعث تقويت ذهن و يادگيري دانش آموزان مي شود و برعكس نوشابه هاي گاز دار با نابودي كلسيم به صورت غيرمستقيم باعث ضعف يادگيري مي شود. وي عارضه كوتاهي قد را هم يكي ديگر از نشانه هاي ويژه برخي از دانش آموزان مصرف كننده نوشابه هاي گازدار قلمداد كرد و گفت : امروزه در كشورهايي همانند ژاپن مالزي اندونزي و ويتنام با تشخيص اثرفراوان شير و دوغ بر افزايش ضريب هوشي دانش آموزان و افزايش قد به نتايج شگرفي رسيدند و توانستند ميانگين قد دانش آموزان خود را افزايش دهند. وي همچنين توصيه كرد : خانواده ها همراه ساندويچ خانگي دوغ را جايگزين نوشابه براي مصرف ميان وعده دانش آموزان كنند و براي تامين قند خون دانش آموزان هم از خرما و كشمش و ميوه ها استفاده نمايند. وي بي قراري را يكي ديگر از عوارض مصرف نوشابه هاي گاز دار در ميان دانش آموزان ارزيابي كرد و گفت : مصرف فراوان قند موجود در نوشابه هاي گازدارعلاوه بر انرژي كاذب باعث بروز بي خوابي بي قراري و حتي تپش قلب و كم غذايي هنگام وعده هاي اصلي مي شود كه اثرات جانبي به بار مي آورد. دكتر سيدعلي كشاورز استاد رشته تغذيه و مديرگروه تغذيه و بيوشيمي دانشگاه علوم پزشكي تهران هم در باره مضرات نوشابه هاي گازدار به گزارشگر ما گفت : نوشابه حاوي شكر گازكربنيك اسيد فسفوريك و بنزوات (براي جلوگيري از فساد) است و غير از اينكه مقداري انرژي به بدن مصرف كننده برساند هيچ فايده ديگري ندارد و هر منبع انرژي كه با خود ويتامين پروئين و املاح نداشته باشد تنها فايده اي كه دارد چاق كننده است . وي در مقايسه محتويات يك ليوان شير يا دوغ با يك ليوان نوشابه هم افزود : وقتي كه يك ليوان شيرمي خوريد بيش از 10 درصد از 10 ماده مغذي همانند پروئين كلسيم ويتامين ب 2 و ب 1 ويتامين آو … مجموعه اي از مواد مغذي را كه بدن به آن نياز دارد در يك ليوان شير و يا يك ليوان دوغ كه رقيقتر هست دارد در حاليكه انرژي اش هم به اندازه هاي همان ليوان نوشابه هست . دكتر كشاورز در باره وجود نگاه و باور خواب آوري مصرف دوغ هم گفت : مساله خواب آلودگي آنقدر نيست كه بتوان از لحاظ علمي آن را مطرح كرد زيرا دوغ رقيق است و خواب آلودگي در باره ماست و آنهم درصد مصرف زياد گفته شده است و بستگي به شرايط و حساسيت هاي فردي هم دارد. وي افزود : حتي شيرهم مي تواند اين حالت را داشته باشد ولي ماست بيشتر از بقيه مواد لبني است زيرا دو چيز در ايجاد آرامش بدن انسان موثر است يكي كلسيمي است كه در دوغ و ماست و شير داريم و دوم اسيدلاكتيك است كه در ماست و دوغ به مقدار كم داريم پس اگر ما بتوانيم دوغهايي توليد كنيم كه ترش نباشد و اسيدلاكتيك آن حداقل باشد چون رقيق است كلسيم آن درحدي نيست كه ما را به سمت خواب آلودگي ببرد. اخيرا در كشور ماتبليغات فراواني براي مصرف نوشابه هاي انرژي زا انجام مي شود و حتي جوانان براي